Nu ook !!!!

Wie zijn wij,

Wij zijn Huberto en Sjoukje van de Koppel -Zijlstra. En hebben samen 4 kinderen.
We runnen een vleesveeboerderij. Met passie voor de dieren, en het boerenleven in al zijn elementen.
Gezondheid van het dier hebben wij hoog in het vaandel staan, daarom kijken we ook met een kritisch oog naar het welzijn van het dier en hun leefomgeving.

Hoe werkt ons concept
Als er voldoende mensen kilo’s vlees hebben gereserveerd dat het gewicht is van de stier ,het lam of varken. Gaan we een afspraak maken met de slager om een slachting te plannen. Dan moet het vlees een paar dagen “besterven” en dan gaan we de slager helpen met pakketten maken en neem die mee naar huis waar u dezelfde dag het pakket kunt afhalen. Zodra ik een afspraak heb gemaakt met de slager licht ik alle mensen in over de afhaal datum en tijd. U kunt het zien dat u met andere samen een stier/varken/lam koopt.
Het vlees is (h)eerlijk, en we voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Zowel voor het slachten als na het slachten keurt de keurmeester het dier en erna het vlees.
De stieren staan bij ons op stro. En krijgen natuurlijk goed te eten, ze moeten immers goed groeien en gezond blijven. Ze zijn mais gevoerd en krijgen als aanvulling op hun rantsoen , beefbrokken , bierbostel, kuilgras en aardappelen. De lammeren lopen buiten in de wei. Ons vlees is heerlijk vers. Dat komt omdat het dier pas geslacht is, en dus nooit bevroren is geweest. En dat proeft u. Wij spuiten het vlees niet vol met water en conserveringsmiddelen om aan gewicht te komen. Geen toegevoegde E nummers. Puur zoals het vlees is. Wel zult u ervaren dat het vocht wat uit het vlees kan zakken als het verpakt is. Dit ziet u bij de winkel uiteraard niet, maar is een natuurlijk proces. Het krimpt niet in de pan. U koopt 10 kilo vlees? U krijgt 10 kilo vlees! Gewoon een heerlijk stukje vlees, zoals wijzelf ondervinden, maar ook zeker de vele mensen die u voor zijn gegaan.
Mocht u speciale wensen hebben, iets juist wel ,of niet in het pakket willen, dan proberen we nader tot elkaar te komen. Over het algemeen verdelen we het gehele dier op over alle bakken, zo heeft iedereen hetzelfde, voor evenveel geld. Wel zo eerlijk.

Het vlees is als bulkverpakking verpakt. Dat kunt u zo zien; al het gehakt zit bij elkaar in één zak. Alle biefstukjes bij elkaar in één zak. Alle worstjes.  En zo is het ook met al het andere vlees. Zo kunt u zelf porties maken naar gelang. Ieder gezin is anders van samenstelling of behoefte. Op ieder zakje zit een sticker, zodat u makkelijk kunt zien wat de inhoud is. Het vlees is al keurig versneden. U krijgt het netjes in een afgesloten box aangeboden, die u mee mag nemen voor €5,- als statiegeld. Komt u een volgende keer, kunnen we deze natuurlijk omruilen. Zelf een krat of flinke tas meenemen mag uiteraard ook.
De pakketten zijn vanaf 10 kilo. Een pakket van 15 kilo past in de lade van een vriezer. Alleen het lamsvlees is een pakket vanaf 5 kilo. We verkopen ook los vlees vanuit de vriezer. Deze kunt u inzien onder het kopje van welk soort vlees u graag wilt. Rundvlees varkensvlees lamsvlees